Snijd de uien in ringetjes. Snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de pompoen, courgette en de wortels in stukjes.
Verwarm een pan met de olijfolie en fruit de ui, knoflook en de gember. Na 5 minuten doe je de kerrie en paprikapoeder erbij. Doe ook de oregano erbij. Bak dit samen even goed mee. Voeg dan de pompoen, courgette en de wortels toe. Roer dit allemaal even goed door.
Voeg het water en de groente bouillonblokjes nu ook toe. Laat het voor ongeveer 15 minuten koken met de deksel op de pan. Als de groenten zacht zijn is het klaar.
Ondertussen rooster je de pompoenpitten even kort in een hete pan zonder olie. Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes.
Als de groenten zacht zijn pureer je het tot een gladde dikke soep. Voeg vervolgens de kookroom toe en roer dit erdoorheen.
Serveer de pompoensoep met de geroosterde pompoenpitten, lente-uitjes en eventueel wat chili vlokken, om het pittig te maken.