Het favoriete recept van Danique Kerkdijk

Even voorstellen

Mijn derde gast in het favoriete recept van… Niemand minder dan Danique Kerkdijk. Ik ken Danique al meer dan 10 jaar inmiddels. Samen speelden we in de jeugd academie van FC Twente. Ook hebben we samen nog in het eerste elftal gespeeld. Wij hebben dus heel wat meegemaakt samen. In de tijd toen wij teamgenoten waren hadden wij iedere donderdag een eetclubje met een paar andere teamgenoten. De een deed boodschappen en de ander kookte. Een fijne herinnering om op terug te kijken als je het mij vraagt. In 2017 vertrok Danique voor een buitenlandavontuur in Engeland. Ze startte haar avontuur bij het Engelse Bristol. Daar speelde ze 2 jaar, vervolgens vertrok ze naar Brighton & Hove Albion. Waar ze nu nog steeds voor speelt. Ook was Danique jarenlang onderdeel van het Nederlands Elftal. Ze was erbij in Frankrijk, toen het Nederlands elftal de tweede plaats behaalde op het WK. 

Danique in actie voor haar club Brighton

Keukengeheimen van Danique

Ik heb een aantal vragen gesteld over haar carrière en natuurlijk over eten.

Ik speel nu mijn 5e seizoen in Engeland en ik heb het enorm naar mijn zin bij Brighton. Ik heb aardig mijn weg gevonden nu in het buitenland, al duurde het toch wel 2 jaar voor ik me een beetje thuis kon voelen in dit land. Nothing feels like home. Ik speelde ook voor het grote Oranje. Het was een enorme eer om onderdeel uit te mogen maken van de selectie op het WK 2019 in Frankrijk. Ik vind het jammer dat ik momenteel buiten de selectie val, maar ik blijf uiteraard keihard mijn best doen. 

Wat betreft het eten in Engeland moet ik zeggen dat ik een echt roast dinner wel super lekker vind, maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. Een heerlijke frikandel speciaal gaat er altijd in wanneer ik eventjes weer in het land ben. Maar er gaat niets boven de Italiaanse keuken. Ik sta zelf graag in de keuken. Niet altijd, maar ik vind het wel leuk om te koken. Ik vind een verse tomatensoep bijvoorbeeld lekker om te maken. De Italiaanse keuken is echt mijn favoriet. Van jongs af aan ben ik al weg van Italië. De cultuur en de mensen. Het is er zo mooi en gezellig. Eten is ook meer dan alleen maar de maag vullen, het is voornamelijk een moment om met elkaar te delen. Eten doe je gezamenlijk, in gezelschap met anderen.

Het gekste wat ik ooit heb gegeten is een boterham met stroop en suiker. Aangezien mijn ijzer van nature enorm laag is moest ik als kind zijnde altijd stroop eten om dat aan te vullen. Maar alleen stroop vond ik nooit lekker, dus deed ik er altijd stiekem een beetje suiker op. 

Ik kan eigenlijk niet eens uitleggen waarom deze lasagne mijn favoriete gerecht is, maar ik hou er gewoon van. Vroeger toen ik klein was en je op je verjaardag mocht kiezen wat je wilde eten koos ik altijd lasagne. Je kunt mij voor alles wakker maken. Ik hou van eten! Maar dan kies ik toch voor of een pizza, pasta of lasagne. 

Keuken tip: om te kijken of spaghetti klaar is kun je een sliert tegen de muur aan gooien. Als die blijft plakken is het gaar!

Food by Sab - Sabrine Ellouzi
Klik hier voor het recept.