Het favoriete recept van Jill Roord

Even voorstellen 

Deze week in het favoriete recept van heb ik oud teamgenoot Jill Roord te gast. Jill heeft een imposante carrière tot nu toe. Ze won meerdere prijzen en dwong 3 top transfers af, naar onder andere Bayern München en Arsenal. Momenteel speelt ze voor de topclub VFL Wolfsburg. Jill zit ook al jaren bij de selectie van het Nederlands Elftal. Na veel geduld en hard werken heeft ze nu een basis plek veroverd. Ze won het EK, werd tweede op het WK in Frankrijk en tot slot was ze onderdeel van de Olympische selectie. Een carrière waar ze nu al enorm trots op kan zijn. Geloof me er komt vast nog heel veel moois bij in de toekomst. 

Jill in actie voor het Nederlands Elftal

Keukengeheimen van Jill

Ik heb een aantal vragen gesteld over haar carrière en natuurlijk over eten.

Ik beoefen nu al een aantal jaar topsport. Voeding is een heel belangrijk aspect in topsport. Ik moet zeggen dat ik best wel heel erg goed op mijn eten let en er veel van af weet. Dus ik eet eigenlijk heel bewust bepaalde dingen wel en bepaalde dingen niet. Dat is wel belangrijk als sporter. Ik ben al een aantal jaar onderdeel van het Nederlands Elftal. Dat is super cool. Het mooiste wat er is en heel speciaal. Spelen in het oranje tenue is het meest trotse moment voor mij. Mijn hoogtepint in mijn carrière tot nu zijn voornamelijk de toernooien die ik meegemaakt heb met het Nederlands Elftal. Het EK dat we wonnen, 2 WK’s heb ik gespeeld, en ook zeker de Olympische Spelen in Tokyo waren een ongelooflijk coole ervaring. Mijn persoonlijke hoogtepunt is de winnende goal scoren op het WK in de openingswedstrijd.  

Deelnemen aan Olympische Spelen was een ontzettend mooie ervaring voor mij. Ondanks de Covid situatie wat het heel zwaar maakte, was het een ongelooflijke ervaring. De hele magische sfeer rondom het toernooi en de hele organisatie was iets wat ik nog nooit zo had beleefd. Daarbij was het super cool om in Japan te zijn. Mijn grote doelstelling is om mezelf zo door te ontwikkelen en uiteindelijk een van de beste spelers in de wereld worden. Ik ben iemand die me niet te veel bezighoudt met de verre toekomst, ik leef meer in het nu en mijn focus ligt op nu.

Als ik jonge meiden een tip mag meegeven op het gebied van sport en voeding, dan zou ik ze meegeven dat ze er niet te veel mee bezig moeten zijn. Op zo’n jonge leeftijd is plezier het belangrijkste. Ik denk als je wat ouder bent dat het belangrijk is, en je ervan bewust moet zijn wat je wel en niet eet. 

Ik ben nou niet per se een topper in de keuken. Ik kook niet graag voor een groep mensen. Ik maak graag rijstgerechten, maar ik houd ook heel erg van maaltijdsalades. Ik houd wel echt van de Aziatische keuken. Sushi, poke bowls, wok gerechten vind ik erg lekker. Tot nu toe heb ik eigenlijk nog niet echt iets heel geks gegeten geloof ik. Ook heb ik niet echt iets wat ik ooit echt nog zou willen proeven, maar als ik dan toch iets moet kiezen is het de originele sushi uit Azië. Dat zou ik wel heel graag willen proberen. Toen ik bij Arsenal speelde vertelde een teamgenootje mij om de zoete aardappel frietjes naast olijfolie en zout, met kaneel te besprenkelen, en sindsdien is dat mijn favoriete gerecht. Je kunt mij s’ nachts wakker maken voor iets zoets. 

Keuken tip: als je niet van koken houdt en je moet voor jezelf koken, doe lekker een muziekje aan tijdens het koken.

Klik hier voor het recept.