Het favoriete recept van Maxime Bennink

Even voorstellen

In mijn allereerste blog van ‘het favoriete recept van’ heb ik een van mijn beste vriendinnen gekozen. Maxime en ik kennen elkaar inmiddels al 10 jaar. Samen begonnen we in de jeugdopleiding van FC Twente. Onze carrières verliepen net even anders. Na Twente is ze verkast naar Zwolle waar ze een Engelse transfer afdwong. Ze speelde voor het Engelse Reading en Brighton. Alsof het zo moest zijn spelen en wonen we dan toch weer in dezelfde stad. Maxime is namelijk sinds dit seizoen speelster van de Feyenoord Vrouwen. Naast haar topsport studeert ze ook nog aan de Johan Cruyff Academy in Amsterdam, waar ze commerciële economie studeert. 

Maxime in actie voor haar club Feyenoord

Keukengeheimen van Maxime

Ik heb een aantal vragen gesteld over haar carrière en natuurlijk over eten. 

Dit is het eerste jaar dat Feyenoord Vrouwen in de Eredivisie uitkomt. Om daar onderdeel van te zijn is heel bijzonder vertelt ze. We maken telkens weer nieuwe, leuke dingen mee. Tot nu toe verloopt het seizoen boven verwachting goed, daar zijn wij erg blij mee. Ik ben al een aantal jaar topsporter, dus natuurlijk houd ik goed rekening met wat ik eet. Ik ben van mening dat het over het algemeen belangrijk is om gezond te eten. 

Zelf sta ik niet graag in de keuken, ik ben geen goede kok en heb weinig geduld. Wel vind ik het leuk om in de keuken te zijn als iemand kookt of meehelpt. Ik ben gek op lekker eten, ik lust vrijwel alles. Ik vind de Hollandse pot lekker, maar ik kan ook genieten van Italiaanse of Aziatische keuken. Ik vind nieuwe dingen uitproberen altijd leuk. Ik ben een aantal jaar op vakantie geweest naar Bali. Daar heb ik iets gegeten wat heel pittig was, maar wat het precies was weet ik niet meer. Maar dit was anders pittig dan dat wij gewend zijn in Nederland. Verder heb ik wel eens oester gegeten, maar ik weet niet of dat heel gek is aangezien veel mensen het eten. Je kunt mij wakker maken voor goede verse sushi. Deze lekkere biefstuk salade heb ik gekozen, omdat het makkelijk en snel te bereiden is. 

Keuken tip: vraag hulp, of laat iemand anders voor je koken.  

Klik hier voor het recept.