Mijn allereerste kookworkshop

Vandaag mocht ik mijn allereerste kookworkshop geven. In deze blog deel ik mijn ervaringen van deze dag. De workshop is onderdeel van een stage opdracht. Ik loop namelijk stage bij de FC Twente Scoren in de wijk, dat is de maatschappelijke tak van FC Twente. De workshop vond plaats op het Twents Carmel College in Oldenzaal. De workshop stond in teken van gezonde voeding. De boodschap die ik mee wilde geven was dat gezond eten ook lekker kan zijn. Op het menu stond een lekkere couscous salade. Het recept had ik al eerder voorbereid, zodat alles klaar was voor de workshop.

Ik wist niet precies wat ik ervan moest verwachten, want dit was voor mij de eerste keer. De docent van de klas was er ook bij ter ondersteuning. Ik had de les opgedeeld in drie delen. Een klein stukje theorie over gezonde voeding. Ik was ook benieuwd naar de gewoontes en gedragingen van de leerlingen. Daar hebben we het even kort over gehad. Toen was het tijd om te koken, de leerlingen gingen zelfstandig aan het werk en als ze hulp nodig hadden dan konden wij ze helpen. Er waren een aantal ingrediĆ«nten die onbekend waren voor de leerlingen, dat maakte het voor mij alleen maar leuker. Ik moest bijvoorbeeld voor doen hoe ze een granaatappel moesten bereiden. Tussen het koken door probeerde ik hier en daar toch een praatje met de leerlingen te maken, puur uit interesse. Toen iedereen de salade klaar had hebben we alles opgeruimd en hebben we de les afgesloten. We sloten de les af met een soort challenge. We daagden de leerlingen uit om nu zelf een gezond recept voor te bereiden en mee te nemen naar de volgende les. Dit zouden we dan tijdens les 2 gaan koekn. Ik was vooral erg benieuwd met wat voor recepten de leerlingen kwamen. Dat was tevens ook het einde van de les. 

Mijn allereerste kookworkshop was een groot succes, niet alleen ik vond het leuk, maar ik kreeg alleen maar waardevolle feedback. Mede dankzij deze opdracht heb ik mijn stage succesvol afgerond, maar ik ben ook weer een hele mooie ervaring rijker.