Rasp de knoflook en de gember. Snijd de lente-ui, paprika, champignons en de spitskool in kleine stukjes. Rasp de wortel in dunne sliertjes.
Verhit een pan met olijfolie. Doe de knoflook en de gember in de pan en bak even samen. Doe vervolgens alle groentes ook in de pan. Bak dit ongeveer 5 minuten. Vervolgens doe je de 3 eetlepels sojasaus over de groentes en de sesamzaadjes. Breng op smaak met peper. Laat de vulling even goed afkoelen.
Leg een gyoza vel op de palm van je hand. Maak het vel een beetje nat, zodat hij goed plakt als je hem dichtvouwt. Met een theelepel pak je de vulling en leg je die in het midden van het vel. Vouw het vel dubbel en maak de bovenkant dicht door steeds een stukje dubbel terug te slaan en dicht te vouwen.
Verwarm dan nogmaals een pan met een scheutje sesamolie. Bak de dumplings 2 minuten, totdat ze goudbruin zijn aan de onderkant.
Voor het stomen heb ik een stoommandje gebruikt. Heb je die niet volg dan de onderstaande instructies op.
Voeg nu een scheutje water toe en dek de pan af met een deksel. Laat de dumplings 4 minuten stomen. Serveer ze met wat sojasaus.