Geroosterde tomatensoep

Deze tomatensoep heeft een heerlijke rokerige smaak, door het roosteren in de oven.

4 personen

30 minuten

3

Ingrediënten

5 vleestomaten
bakje cherry tomaten
2 bollen knoflook
2 uien
5 verse takjes tijm
5 verse takjes oregano
250 ml kookroom
1,5 liter water
2 groente bouillonblokjes
zout en peper (naar smaak)
6 eetlepels olijfolie

Snijd de tomaten in parten en halveer de cherry tomaten. Halveer de knoflook bollen en snijd de ui ook in parten. Leg alles op een bakplaat.

Verdeel de kruiden over de bakplaat. Breng alles op smaak met zout en peper en besprenkel vervolgens met olijfolie. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven op 180 graden. 

Haal de bakplaat na 20 minuten uit de oven. Knijp de knoflook uit de schil. Haal ook de takjes kruiden er tussen uit. Doe vervolgens alles in een grote soeppan. Voeg dan de kookroom, water en de bouillonblokjes toe. Pureer het geheel tot een romige soep.