Pilav met gegrilde rozemarijn citroen kip

Een heerlijk simpel gerecht, maar oh zo lekker!!

2 personen

30 minuten

3

Ingrediënten

rijst voor 2 personen
half thee kopje vermicelli
100 gram boter
3 kippenbouillon blokjes
1 kipfilet
1 citroen
zest van een sinaasappel
3 takjes verse rozemarijn
peper en zout (naar smaak)
2 eetlepels olijfolie

Instructies voor de rijst: 

Smelt de boter in een pannetje en doe dan de vermicelli erbij. Bak de vermicelli en zorg dat het niet zwart wordt. Was ondertussen de rijst zodat het schoon wordt. Als de vermicelli bruin is bak je de rijst ook even kort mee. Dan doe je er water en de bouillonblokjes erbij.

Zorg ervoor dat het water ongeveer 4 cm boven de rijst uitkomt. Breng het water aan de kook. Als het water kookt wikkel je de deksel in een theedoek. Doe dan de deksel met theedoek op de pan en laat de rijst 15 min koken op zacht vuur. Als de rijst gaar is kan je die apart zetten zodat het warm blijft totdat de kip klaar is. 

Instructies voor de kip:

Snijd de kip in blokjes en marineer de kip met de zest van de citroen en sinaasappel. Dan doe je de rozemarijn erbij. Breng het op smaak met peper en zout en dan doe je er olijfolie bij. Roer alles goed door en laat voor minimaal 30 minuten even lekker marineren.

Neem een gril pan en zorg dat die warm wordt zonder olie in de pan. Als hij heet genoeg is dan doe je de kip erbij en laat je het op middelhoog vuur grillen. Zorg dat de kip goed gaar is maar pas op dat het niet droog wordt.

Serveer de heerlijke pilav met de gegrilde kip.