Waarom is ontbijten belangrijk voor je?

Ontbijten is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag. We nemen er niet altijd de tijd voor vanwege ons drukke en gehaaste leven. Zelf ontbijt ik eigenlijk altijd met een smoothie die ik elke dag zelf maak. Ik doe er vaak fruit of groente in, zodat ik genoeg vitamines binnen krijg. Ook doe ik er altijd havermout bij, omdat havermout goed vult. Met natuurlijk een kop koffie ernaast. In de blog deel ik 3 lekkere en gezonde recepten, maar eerst de 5 redenen waarom ontbijten belangrijk voor je is.

5 redenen waarom ontbijten belangrijk voor je is!

Het geeft nieuwe energie
Nadat je je nachtrust achter de rug hebt is je energieniveau relatief laag. Je lichaam heeft behoefte aan nieuwe energie om de dag goed te starten. Je lichaam haalt energie uit een voedzaam ontbijt. Eigenlijk is voedsel de brandstof voor je lichaam. Daarom is het belangrijk om wel te ontbijten.

Het brengt je spijsvertering op gang
Door goed te ontbijten komen je darmen op gang. Zo kan je lichaam de rest van je maaltijden beter verteren en voorkomt het dus dat je trek krijgt in tussendoortjes.

Je krijgt minder trek in tussendoortjes
Als je je dag begint met een goed voedzaam ontbijt ben je voor langere tijd verzadigd. Zo heb je minder snel trek in tussendoortjes.

Je zal productiever zijn
Een goed ontbijt bevordert ook je focus en je prestaties. Je kan je beter concentreren en je zal merken dat je veel productiever kunt zijn.

Het zorgt voor een rust moment voor de dag begint
Je zal het vast zelf ook wel merken. Ons leven wordt steeds drukker en haastiger. Daarom is het goed om stil te staan bij het begin van je dag. Neem de tijd om even de dag goed te starten, om daarna lekker weer druk te kunnen zijn.

Havermout bowl met havermelk en vers fruit. Wil je dit nou ook maken klik dan hier.

Power bowl met baby spinazie, appel en walnoten. Klik hier voor het recept.

Frisse lente bowl met kokossnippers en fruit. Het recept lees je hier.