Pastinaaksoep

Super makkelijke, maar bovendien heerlijk pastinaaksoep.

4 personen

25 minuten

3

Ingrediënten

4 pastinaken
1 grote ui
4 tenen knoflook
3 groente bouillonblokjes
1 aardappel
1 liter water
2 eetlepels olijfolie
zout en peper (naar smaak)

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel en de pastinaak. Snijd de groenten in blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Doe dan de aardappel en de pastinaak erbij. Bak dit ongeveer 3 minuutjes samen. 

Doe dan het water en de bouillon erbij. Laat het 15 min koken, zodat de groenten zacht zijn. Pureer de soep dan tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met zout en peper. 

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappel en de pastinaak. Snijd de groenten in blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Doe dan de aardappel en de pastinaak erbij. Bak dit ongeveer 3 minuutjes samen. 

Doe dan het water en de bouillon erbij. Laat het 15 min koken, zodat de groenten zacht zijn. Pureer de soep dan tot een gladde soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.