Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking en zet dit apart, maar zorg wel dat de rijst warm blijft.
Snijd de kip in eetbare reepjes en doe het in een schaal. Rasp de gember en knoflook en doe die bij de kip. Doe dan de chilipoeder er ook bij en breng het op smaak met zout. Roer alle specerijen goed door elkaar en zet de kip voor 20 minuten in de marinade.
Verwarm een pan met de olijfolie en bak de kip goudbruin. Als de kip gaar is zet je de kip even in een kom apart.
Snipper de ui en de rasp de knoflook. Snijd de tomaten in grove stukken.
Doe dan in dezelfde pan weer een beetje olijfolie en fruit de ui langzaam aan. Na ongeveer 3 minuten doe je de tomaten en de cashewnoten erbij. Roer alles goed door elkaar. na 5 minuten voeg je de geraspte knoflook, zout, witte wijn azijn, suiker, garam masala, de chilipoeder en het water toe. roer alles nogmaals even goed door. Laat het op laag vuur even 15 minuten sudderen.
Vervolgens doe je de volledige inhoud van de pan in een blender en dan mix je het tot een gladde massa. Doe de saus terug in de pan en doe ook de kip er bij. Tot slot doe je de boter en de crème fraîche erbij en roer je dit erdoorheen. Zo krijg je een romige saus.
Serveer de heerlijke butter chicken met de rijst. Mocht je niet tegen pittig eten kunnen, dan kun je het best de chilipoeder eruit halen.