Mijn ontdekkingsreis van sportsupplementen´┐╝

Voeding staat al jarenlang centraal in mijn leven. Voordat ik mijn passie voor koken ontdekte was voeding ook al een belangrijk onderdeel in mijn leven. Als topsporter is het natuurlijk van essentieel belang om je lichaam te voorzien van voedzame en gezonde voeding om iedere dag maximaal te kunnen presteren. Ik heb in de loop der jaren ook een enorme groei doorgemaakt wat betreft mijn voeding. Ik kan wel stellen dat ik er echt een leefstijl van heb kunnen maken. Normaliter probeerde ik eigenlijk alle voedingsstoffen te halen uit normale voeding. Je hebt natuurlijk ook veel sportsupplementen maar eigenlijk was ik daar niet echt een fan van. Ik heb er niet echt een specifieke reden voor waarom ik geen fan was. Afgelopen zomer speelde ik natuurlijk de Afrika Cup zoals je wellicht voorbij hebt zien komen. Het toernooi speelde zich af midden in de zomer en het was gewoon normaal dat we iedere dag met minimaal 35 graden op het veld stonden. Dat is een enorme aanslag op je lichaam kan ik je vertellen. In februari 2022 ben ik namelijk oververhit geraakt tijdens de kwalificatie van de Afrika Cup in en tegen Equatoriaal-Guinea. Vanaf dat moment was ik me extra bewust van het feit dat ik hier in de toekomst echt iets aan moest gaan doen. De reden daarvan was simpel omdat ik nog veel vaker in deze hitte moet gaan spelen.

Ik was dus gewaarschuwd tijdens de Afrika Cup en daarom heb ik gekozen om contact te zoeken met Henk-Jan Koershuis van Sportvoeding Webshop. Hij faciliteerde bij mijn oude club FC Twente ook de supplementen. Ik heb hem toen verteld wat ik ging doen van de zomer en hij stelde toen een pakket voor mij samen. Ik besloot dit te gaan gebruiken tijdens mijn Afrika Cup periode. Ik merkte echt na 2 dagen al een enorm verschil. Het verschil wat ik merkte was dat ik veel meer energie had, ook al stond ik in 35 graden te trainen. Al mijn twijfels die ik ooit had gehad waren allemaal wel verdwenen. Ik voelde me er zo fit en energiek door tijdens het gehele toernooi. Ik besloot dit nu ook in Nederland te gebruiken. Het gaf een enorm positief effect op mezelf dat ik besloot meer producten van Henk-Jan te gaan gebruiken. Doordat ik dit nu iedere dag gebruik merk ik echt veel verschil. Ik voel me zoals ik eerder zei fitter en energieker en ik merk dat ik een stuk sneller herstel. Daarbij heb ik ook minder snel en lang spierpijn. Dat dit voor mij echt heel erg goed werkt betekent natuurlijk niet dat het voor iedereen hetzelfde effect zal opleveren. Ik pas deze producten toe in mijn leefstijl die ik al hanteer en dat werpt zijn vruchten duidelijk af voor mij. Zoals ik altijd zeg moet het bij je passen, maar ik ben nu wel overtuigd dat het wel degelijk een positieve bijdrage heeft aan je prestaties.

Op dit moment gebruik in de ochtend door mijn smoothie een eiwitpoeder. Tijdens de trainingen gebruik ik altijd een isotone sportdrank zodat ik ook terwijl ik train mijn lichaam blijf voorzien van goede voedingsstoffen. Voor de wedstrijd gebruik ik carbo loader om mijn lichaam extra veel koolhydraten te geven voor een wedstrijd. In de rust of in de tweede helft wanneer ik echt vermoeid raak neem ik dan vaak nog een gel voor een extra energie boost. Tot slot neem ik na iedere training of wedstrijd een eiwit shake zodat ik ook weer zo snel mogelijk en optimaal herstel.

Mocht je vragen hebben of tips nodig hebben dan kun je mij altijd een e-mail of DM sturen. Schroom vooral niet om dat te doen. De producten kun je bestellen op https://www.sportvoedingwebshop.com/.