Black tiger dumplings

ze met wat sojasaus. Dumplings komen oorspronkelijk uit het noorden van China. Met een hartige vulling worden ze gekookt, gestoomd of gebakken in de pan.

4 personen

40 minuten

3

Ingrediënten

pakje gyoza vellen
10 black tiger garnalen (gepeld)
3 cm gember
1 limoen
2 tenen knoflook
2 theelepels sesamolie
6 champignons
½ paprika
2 lente-uitjes
scheutje water
sojasaus (om in te dippen)

Was en rasp de groene schil boven een kom. Rasp ook de gember en de knoflook fijn. Snijd de black tiger in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de paprika, de champignons en de lente-uitjes. 

Doe de sesamolie bij het garnalen mengsel en roer alles goed door elkaar heen. 

Leg een gyoza vel op de palm van je hand. Maak het vel een beetje nat, zodat hij goed plakt als je hem dichtvouwt. Met een theelepel pak je de vulling en leg je die in het midden van het vel. Vouw het vel dubbel en maak de bovenkant dicht door steeds een stukje dubbel terug te slaan en dicht te vouwen. 

Verwarm dan nogmaals een pan met een scheutje sesamolie. Bak de dumplings 2 minuten, totdat ze goudbruin zijn aan de onderkant.

Voor het stomen heb ik een stoommandje gebruikt. Heb je die niet volg dan de onderstaande instructies op.

Voeg nu een scheutje water toe en dek de pan af met een deksel. Laat de dumplings 4 minuten stomen. Serveer ze met wat sojasaus.