Chai tea latte 

Chai latte is een kruidige drank die veel gedronken wordt in Zuid Azië, waar het letterlijk 'gemengde kruiden thee' betekent.

4 personen

20 minuten

3

Ingrediënten

2 kaneelstokjes
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 theelepel kruidnagel
1 eetlepel kardemom peultjes
3 plakken zest van een sinaasappel
6 plakjes gember
2 eetlepels zwarte thee
2 eetlepels honing
500 ml haver melk
500 ml water
kaneel (naar smaak)
honing (naar smaak)

Rooster de kaneelstokjes, zwarte peperkorrels, kruidnagels en de kardemom peultjes op laag vuur. Rooster dit ongeveer 6 á 7 minuten. 

Zet ondertussen een pan met water op laag vuur, doe de honing bij het water. In een andere pan warm je ook op laag vuur de haver melk op (je kan ook sojamelk kiezen of gewone melk). 

Als het water goed warm is haal je de pan van het vuur. Doe dan geroosterde specerijen, de sinaasappel en de gember bij het water. Voeg ook de zwarte thee toe en roer even goed door. Laat dit geheel even goed intrekken, ongeveer 5 minuten. (Afhankelijk van hoe sterk je de thee wilt natuurlijk). 

Als de thee goed is ingetrokken zeef je het en kan je de thee of in een theepot doen, of alvast verdelen over de glazen. Voeg tot slot de haver melk bij de thee en top af met extra kaneel en/ of honing. Dit is puur naar je eigen smaak.