Gnocchi in tomatensaus, met amandelen en romige burrata

Dit heerlijke gerecht zit boordevol verschillende smaken. Het is romig en het heeft een heerlijke bite door de amandelen.

2 personen

25 minuten

3

Ingrediënten

gnocchi voor 2 personen
2 tenen knoflook
1 ui
70 gram tomatenpuree
400 gram cherry tomaten
50 ml water
verse burrata
4 takjes verse basilicum
2 handjes ongezouten amandelen
peper en zout (naar smaak)

Kook de gnocchi zoals staat aangegeven op de verpakking en zet dit vervolgens even apart. Doe dan de olijfolie in een pan en voeg daar aan de ui en knoflook erbij. Fruit het op middelhoog vuur aan.

Halveer dan de cherry tomaatjes en zet even apart. Voeg na 3 minuten de tomatenpuree mee en bak dit voor ongeveer 2 minuten mee. Dan doe je ook de gnocchi in de pan en laat je het een beetje krokant worden. Dan doe je de cherry tomaatjes en het water er ook bij en dan laat je alles ongeveer 10 minuutjes sudderen tot het een saus wordt.

Ondertussen hak je de amandelen fijn en snijd je de basilicum ook fijn. Als de saus ingedikt is dan is het klaar om te serveren. Doe de gnocchi in een kom en verdeel de burrata over de gnocchi. Tot slot top je het gerecht af met de stukjes amandelen en de basilicum.

Voeg eventueell peper en zout toe naar smaak.