Quiche met brie en bramen 

Deze quiche is echt onwijs lekker en het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit.

8 stukjes

30 minuten

3

Ingrediënten

8 plakjes bladerdeeg
1 ½ brie
2 doosjes bramen
5 takjes verse tijm
vijgenjam

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpaper. Leg de plakjes bladderdeeg in de bakvorm en maak een samenhangende bodem met randjes. Maak met een vork een aantal gaatjes in de bodem. 

Zet de bodem voor 10 minuten in de oven. 

Als de bodem gaar is haal je hem eruit en dan verdeel je de brie en de bramen over de bodem. Verdeel de takjes tijm (die haal je later weg). 

Top de quiche af met de vijgenjam. Ik heb de dotjes jam verdeeld op gevoel. Hoe meer jam je doet, hoe zoeter de quiche zal worden.  

Zet de quiche dan nog voor 10/ 15 minuten in de oven. De bodem moet goudbruin zijn en de brie moet gesmolten zijn.