Zoete aardappelsoep

Een heerlijke smaakvolle soep met een licht pittige touch.

4 personen

20 minuten

3

Ingrediënten

2 rode uien
4 tenen knoflook
1 rode peper
1 grote zoete aardappel
2 winterpenen
1 rode paprika
750 ml water
3 groente bouillon blokjes
3 eetlepels olijfolie
zout en peper (naar smaak)

Snijd de ui in ringetjes, knoflook en rode peper. Snijd dan de zoete aardappel, penen en de paprika ook in grove stukken.

Fruit de ui, knoflook en de rode peper. Na 3 minuten doe je de rest van de groenten er ook bij. Bak dit voor ongeveer 3/4 minuten samen op middelhoog vuur. Vervolgens doe je het water en de bouillon blokjes erbij. Breng dit aan de kook en laat het voor ongeveer 20 minuten koken. Tot dat alle groenten zacht zijn.

Pureer het vervolgens tot een heerlijke smaakvolle soep. Voeg naar smaak nog extra zout of peper toe.