Tagliatelle met spinazie, truffel roomsaus

Een heerlijke romige pasta met verse truffel. Een lekker gerecht en binnen een handomdraai op tafel.

2 personen

25 minuten

3

Ingrediënten

tagliatelle voor 2 personen
1 ui
3 teentjes knoflook
250 ml kookroom
100 ml water
200 gram spinazie
100 gram Parmezaanse kaas
5 gram diepvries doperwten
50 gram ongezouten boter
1 verse truffel
2 eetlepels olijfolie
peper en zout (naar smaak)

Kook de pasta al dente en zet het even apart. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook. Laat de ui en knoflook voor ongeveer 3 minuten fruiten.

Doe dan de pasta, de kookroom en Parmezaanse kaas erbij. Roer alles even goed door en laat het een beetje indikken op laag vuur. Doe na ongeveer 2/3 minuten de pasta, doperwten, water en boter erbij en roer nogmaals alles even goed door. Spatel dan de spinazie erdoorheen zodat de spinazie gaat slinken.

Tot slot rasp je de truffel over de pasta en breng je de pasta om smaak met peper en zout.