Africa Women Cup of Nations 2022

Na 14 jaar afwezigheid ben ik onderdeel van de selectie die Tunesië mag vertegenwoordigen op de Afrika Cup in Marokko. Dit is de tweede keer in de geschiedenis dat Tunesië zich heeft gekwalificeerd. Om nu onderdeel van de selectie te zijn voelt heel erg bijzonder. Ik ga namelijk zelf ook mijn eerste grote eindtoernooi spelen. Dat is echt een droom voor mij persoonlijk. Een absoluut hoogtepunt kan je wel zeggen. Niet alleen voor mij en mijn team is dat iets heel bijzonders, maar voor het hele land is dit echt een mooi moment. We hopen het land trots te maken en daar gaan we alles voor doen samen.

9 juni ben ik vertrokken naar Tunesië. We zijn nu inmiddels iets langer dan 2 weken bezig met de voorbereiding. We verblijven in ons vaste hotel in Tunis. We trainen bijna iedere dag 2 keer. De tempraturen lopen enorm op. We zitten inmiddels al op de 40 graden, dus dat is natuurlijk wel even iets anders dan ik gewend ben in Nederland. Morgen spelen we nog een oefenwedstrijd tegen Senegal. Dit is een mooie test om te kijken waar wij nu staan en dan kunnen we ook zien waar we nog aan moet werken. Dus daar kijk ik erg naar uit. 29 juni zullen wij afreizen naar Casablanca. We spelen namelijk de gehele poulefase in die stad. 

We zitten in de poule met Togo, Zambia en Kameroen. Waarvan vooral Kameroen en Zambia twee sterke landen zijn. Wij als Tunesië zijn de underdog op dit toernooi, dus dat is een fijne positie. De nummers 1 en 2 van iedere poule gaan door en de twee beste nummers 3 gaan ook door naar de volgende ronde. Er zijn 4 tickets te bemachtigen voor het WK in Nieuw Zeeland/ Australië.


Ik kijk enorm uit naar dit toernooi en ik hoop echt dat wij Tunesië op de kaart kunnen zetten met goed voetbal en een goed resultaat. Het zal een fantastische ervaring gaan worden die ik nooit meer ga vergeten. Ik ga het per wedstrijd bekijken en niet te veel vooruit kijken. We moeten zorgen dat we als team in een flow gaan komen en wie weet hoever we dan kunnen komen. Tijdens het toernooi zal ik geen blog meer schrijven, omdat ik de focus wil houden op het toernooi. De nieuwste blog zal ik na het toernooi gaan schrijven, dit zal dus een terugblik worden.

Wil je op de hoogte blijven gedurende het toernooi check dan mijn Instagram: @sabrineellouzi