De kracht van een wandeling

Nederland is tijdens deze pandemie massaal aan de wandel gegaan. Ook ik moest eraan geloven. Tegenwoordig is wandelen een onderdeel geworden van mijn wekelijkse routine. Ik probeer naast mijn trainingen 3x per week een stuk te wandelen. Voor mij heeft het veel positieve effecten. Je bent er even uit en je hoeft even niet bezig te zijn met het werk wat thuis op je wacht. Voor mij is het vooral dat ik mijn geest even de tijd gun om even tot rust te komen. Ik wandel regelmatig in gezelschap, maar ik vind het ook fijn en rustgevend om er even zelf op uit te gaan. Voor mij is het echt even opladen. Vaak luister ik dan onderweg een podcast. Sinds kort neem ik vaak mijn gember thee of koffie ook gewoon mee tijdens een wandeling, we moeten er toch iets van maken hé?! Ik ga niet voor de 10.000 stappen, dat is voor mij niet per se belangrijk. Ik focus me echt op mijn geest, als ik merk dat ik te druk in mijn hoofd ben van bijvoorbeeld al het studeren, dan las ik direct even een pauze in. Even de frisse lucht opzoeken en alles weer relativeren en loslaten. Om daarna weer met volle en frisse energie verder te gaan. Ik heb de afgelopen maanden de kracht van het wandelen wel echt heel erg leren waarderen. Dit is hoe ik het wandelen ervaar en toe pas in mijn week, maar misschien hebben jullie ook wel andere dingen wat je fijn vindt of waar je tegen aanloopt. Mocht je dit willen delen, laat ze dan in de reacties achter. Ik ben namelijk erg benieuwd naar jullie ervaringen hierin.