Handige tips tegen voedselverspilling

Voedsel verspillen is niet iets wat wij bewust doen, maar toch maken we er ons allemaal schuldig aan. Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders 34,3 kilo per jaar aan eten, per persoon verspilden. Dat is natuurlijk ontzettend veel, maar ook echt onnodig. Ik heb drie tips die ik met je wil delen om voedselverspilling te verminderen. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Tip 1 – groentesoep

Heb je nou veel restjes groenten over en weet je niet wat je er mee moet? Dan heb ik hier de goudentip. Je kan er een heerlijke groentesoep van maken. Snijd alle groenten in stukjes en doe ze in een soeppan. Doe er wat water en een bouillonblokje bij. Heb je verse kruiden dan kan dat er natuurlijk ook bij. Kook alles voor ongeveer 20 minuten zacht en pureer alles. Zo heb je een heerlijke groentesoep van overgebleven groentes.

Tip 2 – voorkom dat je kliekjes weg moet gooien

Heb je eten over. Doe het dan in een bakje en plak er een dan sticker op met de datum. Zodat je weet voor wanneer je het moet opeten. Ik ben namelijk zelf ook iemand die dan niet meer precies weet hoe lang het al in de koelkast stond. Door dit even te doen zorg je ervoor dat je weet wanneer je hebt gemaakt. Zo voorkom je dat je kliekjes toch weer weg moet gooien.

Tip 3 – maak je eigen groentebouillon

Heb je een stuk ui, wortel of broccoli over, die je niet meer gaat gebruiken voor je maaltijd? Gooi deze restjes van de groente dan niet weg. Bewaar ze en doe alles in een grote soeppan. Je kan er namelijk prima een heerlijke bouillon van trekken. Doe bij de groentes warm water bij en laat voor ongeveer 2 uur staan. Zo komen de smaken van de groentes vrij. Zeef de groentes en zo houd je een heerlijke eigengemaakte groentebouillon over. Je kan het in ijsblokvormpjes invriezen, voor later gebruik. Zo simpel kan het zijn. Drie eenvoudige tips tegen voedselverspilling. Heb jij nou ook een handige tip, dan daag ik jou bij deze uit om jouw tip te delen in de reacties.