Het favoriete recept van Renate Jansen

Even voorstellen

Dit keer in het favoriete recept van… Goede vriendin en oud teamgenoot Renate Jansen. In 2015 maakte ze de overstap van ADO Den Haag naar FC Twente, waar ze een vaste en onmisbare speelster werd voor de club uit Enschede. Ze werd maar liefst 4 keer landskampioen. Ook won ze 2 keer de KNVB-beker en een keer de Eredivisie Cup. Renate zit al jaren vast bij de selectie van het Nederlands Elftal. Ze won het EK dat in Nederland werd gehouden. Ook was ze erbij in Frankrijk op het WK, toen Nederland tweede werd. Renate was ook onderdeel van de Olympische selectie die deelnam aan de Olympische Spelen in Tokio.

Renate scorend voor haar club FC Twente

 

Keukengeheimen van Renate 

Ik heb een aantal vragen gesteld over haar carrière en natuurlijk over eten.

Inmiddels speel ik al meer dan 10 jaar in de Eredivisie Vrouwen. Ik heb door de jaren heen veel geleerd over topsport en voeding. Ik maak alles vers. Ik zorg ervoor dat ik genoeg binnenkrijg aan voeding voor het beste resultaat. Veel drinken en gezond eten is van belang om te blijven presteren op het hoogste niveau. Door de jaren heen leer je dat.

Ik vind het super leuk natuurlijk om onderdeel te zijn van het Nederlands Elftal. Het is een eer om te spelen voor je land en daar ben ik ook echt trots op! 

Ook vertelt ze over haar ervaring op de Olympische Spelen in Tokio. De Olympische Spelen was een hele mooie periode, maar ook jammer natuurlijk door Covid-19. De verhalen die je van iedereen hoort, dat wil je zelf ook meemaken, maar door omstandigheden kon dat natuurlijk niet. Het was gewoon een ander toernooi dan andere keren maar het is echt super vet om op de Olympische Spelen gestaan te hebben!

Ik sta graag zelf in de keuken, omdat ik wil weten wat ik binnen krijg. Ik vind het leuk om te koken en ik vind het ook leuk om nieuwe dingen uit te proberen.

Wat mijn favoriete keuken is vind ik een lastige vraag. Ik lust eigenlijk alles en ik vind ook alles lekker. Ik houd van curry’s, dus ik denk dat de Aziatisch keuken mijn favoriet is. Het gekste wat ik ooit heb gegeten is krokodil. Deze Noorse wraps is mijn favoriete gerecht, omdat je mij hiervoor kan wakker maken! Ik vind dit echt een van de lekkerste gerechten die ik ooit gehad heb. 

Keuken tip: daag jezelf uit om niet elke week hetzelfde te eten, maar probeer ook eens nieuwe dingen. 

Klik hier voor het recept