Mijn tweede interland periode met Tunesië

In deze blog vertel ik jullie over mijn internationale avontuur. Ik ben weer opgeroepen voor het nationale team van Tunesië. Het is een 13-daagse trip met twee oefenwedstrijden in en tegen Jordanië. Ik ben er nog nooit geweest, dus ik kijk er naar uit om daarheen te gaan. Ik heb er weer veel zin in, het is inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden dat ik er voor het laatst was. 

Ik vlieg 4 juni naar Tunesië en kom rond 20:00 uur aan in Tunis. Het is een uurtje tijdsverschil ten opzichte van Nederland. We verblijven in een hotel in Tunis. Tunis is de hoofdstad van Tunesië. We trainen die dagen elke keer in de ochtend, aangezien het in de middag echt te warm is. 7 juni reizen we af naar Jordanië. Jordanië ligt in Azië. We verblijven in de hoofdstad genaamd Amman. 

Wat ik van Jordanië heb gezien is dat het een moderne stad is, je ziet dat het een rijk land is. Tegelijkertijd zie je ook veel armoede, wat toch ook wel aangrijpend is om te zien. Ik zou Jordanië beschrijven als het kleine zusje van Dubai en Qatar. De mensen zijn erg gastvrij en vriendelijk. De tweede taal die ze hier spreken is Engels, dus dat is voor mij heel handig. Ik kan ze namelijk niet verstaan hier, omdat ze een ander dialect spreken in het Arabisch. We trainen en spelen in de avond aangezien het overdag over de 30 graden is. 

Natuurlijk was ik ook benieuwd naar het eten in Jordanië. Ze eten hier ook vrij modern vind ik, ze hebben bijvoorbeeld couscous salades en quinoa salades. Ook hebben ze verschillende soorten humus en spreads voor op de flatbreads die ze hier bij iedere maaltijd serveren. We zijn ook een dagje wezen winkelen. We kwamen bij een bakkerij met allerlei soorten gebakjes en koekjes. De eigenaar van de bakkerij wilde ons een aantal traditionele gerechtjes laten proeven. We kregen een klein gebakje, met pistachenoten en laagjes deeg met een soort room ertussen. Ook kregen we een typisch Jordaans dessert genaamd ‘kunafa’. Het zijn laagjes deeg met een soort kaas vulling, met daarboven op een laagje gekarameliseerde suiker afgetopt met pistachenoten. Dat de Jordaniërs gastvrij zijn bleek wederom uit het feit dat we de mini proeverij cadeau kregen van de eigenaar van de bakkerij. 

Ik was hier natuurlijk om te voetballen. We speelden twee wedstrijden tegen het nationale team van Jordanië. De eerste wedstrijd hebben we 1-2 gewonnen en de tweede wedstrijd hebben we 0-2 gewonnen. Ik ben ontzettend blij en trots dat ik mijn eerste overwinningen heb geboekt heb met Tunesië. We bereiden ons voor op de eerste ronde voor de kwalificatie van de Afrika cup. De kwalificatie zal in oktober plaatsvinden, het is namelijk verplaatst vanwege Covid’19. In oktober spelen we twee wedstrijden tegen Egypte, we spelen een keer thuis en een keer uit. De winnaar over de twee wedstrijden speelt ronde 2 tegen Congo of tegen Guinea, dit zal in februari plaatsvinden. Het hoofdtoernooi wordt in juli 2022 gespeeld met als host Marokko. 

Ik ben blij dat we onze eerste twee overwinningen binnen hebben als team en dat ik mijn persoonlijke bijdrage heb geleverd in beide wedstrijden. Ik kan niet wachten tot ik mijn officiële eerste wedstrijd mag spelen in oktober. Ik ben weer een hele mooie ervaring rijker. Nu is het tijd om lekker naar huis te gaan en om te genieten van mijn vakantie. 

Jordanië – Tunesië (1-2)