Over Sab

Ik ben Sabrine, geboren en getogen in het Twentse Hengelo. Mijn roots liggen in Noord-Afrika. In Tunesiƫ om precies te zijn. Een prachtig land, waarin eten centraal staat binnen de cultuur. Eten heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Dit komt omdat ik inmiddels al meer dan 10 jaar topsport bedrijf. In 2010 is het allemaal begonnen, ik heb mijn amateurclub HVV Hengelo verlaten en ingeruild voor FC Twente. Ik heb daar de jeugdacademie doorlopen en ik heb in totaal 11 jaar voor FC Twente gespeeld. Sinds het seizoen 2021/ 2022 ben ik speelster van Excelsior Rotterdam.

Sinds februari 2020 mag ik mezelf ook Tunesisch international noemen, wat voor mij heel erg bijzonder is. Je kan wel stellen dat ik een enorme passie heb voor sport. Naast mijn topsport heb ik altijd gestudeerd, altijd sport gerelateerde studies. Momenteel studeer ik Sportkunde Management aan de HAN in Arnhem.  

Zoals ik al aangaf is voeding eigenlijk altijd belangrijk geweest in mijn leven. Als topsporter is het natuurlijk belangrijk om de juiste voeding binnen te krijgen. Om het maximale uit je lichaam te kunnen halen en om het beste te kunnen presteren. Mijn liefde voor lekker eten is met de jaren steeds meer gegroeid. Ik vond het steeds leuker, om zelf ook in de keuken te staan en te koken voor mensen. De basis van het koken heb ik van mijn ouders geleerd. Ik heb mezelf ook veel aangeleerd, door simpelweg gewoon de keuken in te duiken.

25 april 2020, ben ik de Instagram pagina @foodby_sab begonnen. Puur als hobby, bovendien was het handig, want hier kon iedereen het recept ook meteen vinden. Ik ontving alleen maar hele leuke reacties, wat er eigenlijk voor zorgde dat ik meer besefte dat ik hiermee verder wilde gaan. Ik heb de droom altijd gehad, maar nu was ik klaar om uit mijn comfort zone te stappen. Toen was daar het speciale moment voor mij aangebroken, ik heb Food by Sab ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel.

Food by Sab staat voor vers, lekker en gezond eten. Alles is door mij gemaakt, met pure passie voor het koken en om mensen zoals jij blij te maken met mijn gerechten. Mijn doel is om wederom van mijn passie mijn werk te kunnen maken. Het lijkt mij geweldig om jou te laten zien, dat koken ook makkelijk en leuk kan zijn. Ik hoop jou te inspireren met mijn passie voor koken. Met heerlijke voedzame, gezonde en verantwoorde recepten. Echter is genieten van het leven ook heel erg belangrijk, dus dat laat ik zeker niet voorbijgaan.

Sabrine