Bananenbrood met bosbessen

Een heerlijk makkelijk luchtig recept voor bananenbrood. Het is echt super lekker als een tussendoortje, maar het is ook een heerlijk toetje.

10 plakjes

10 minuten

3

Ingrediënten

4 kleine bananen
150 gram bloem
1/5 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
3 eieren
2 eetlepels honing
200 gram bosbessen
snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Prak de 3 bananen fijn in een grote kom, de andere banaan is voor het aftoppen. Doe dan de bloem, bakpoeder, eieren, zout, honing, en de kaneel in de kom. Mix alles tot een redelijk gladde massa. Er mogen best wat stukjes banaan in het deeg zitten.

Spatel dan de bosbessen er voorzichtig doorheen. Doe de massa in een cakeblik. Snijd vervolgens de banaan in plakjes en die leg je op de bovenkant als garnering.

Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten gaar op 180 graden. Als je twijfelt of het wel gaar is. Dan kun je met een cocktailprikker in het midden van het brood even prikken. Als hij er dan droog uitkomt, weet je dat het bananenbrood echt gaar is.