Dorade met verse kruiden, citrus vruchten en krieltjes

Een heerlijk vis gerecht met een frisse en kruidige smaak.

1 persoon

20 minuten

3

Ingrediënten

1 dorade (schoongemaakt)
2 tenen knoflook
1 rode ui
1 limoen
1 citroen
4 takjes peterselie
4 takjes tijm
3 takjes rozemarijn
+- 200 gram rode krieltjes
olijfolie
grof zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de knoflook in plakjes. Spoel de vis even goed schoon en dep goed droog. Maak aan beide kanten een paar inkepingen. Doe daar wat peper, zout en knoflook in.

Leg de dorade op een beklede bakplaat. Leg in de bovenste inkeping een paar plakjes citroen en limoen, dit kun je gewoon afwisselen. Doe de verse tijm, peterselie en de overige citroen en limoen in de dorade.

Snijd dan de uitjes in ringetjes en leg die op de dorade. Tot slot besprenkel je het met olijfolie. Halveer dan de krieltjes en verdeel die rondom de dorade. Besprenkel die ook met olijfolie en breng op smaak met zout. Tot slot haal je de rozemarijn van de steeltjes af en verdeel je de rozemarijn over de krieltjes. Zorg ervoor dat de olijfolie, zeezout en de rozemarijn goed verdeeld zijn over alle krieltjes.

Zet de bakplaat voor ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden. Check na 30 minuten over de krieltjes en de dorade gaar zijn. De tijd kan namelijk verschillen afhankelijk van de oven.