Fajita’s met kip

Dit gerecht komt oorspronkelijk uit de Mexicaanse keuken.

4 personen

30 minuten

3

Ingrediënten

3 kipfilets
2 pakjes kleine wraps
3 paprika’s
2 uien
1 tl komijnpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel chili poeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel zwarte peper
2 theelepels olijfolie
½ citroen

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en marineer de kipfilet met de kruiden, olijfolie en het sap van een halve citroen. 

Snijd de uien in halve ringetjes en snijd ook de paprika’s in dunne reepjes. 

Doe wat olijfolie in een pan en bak de kip. Haal de kip na 5/ 6 minuten uit de pan en leg het even apart. Doe dan in dezelfde pan de uien en de paprika’s. Doe na 5 minuten de kip er weer bij in en bak het geheel tot de groenten zacht zijn en de kip volledig gaar is. 

Verwarm de oven voor op 100 graden. Doe de wraps in aluminiumfolie en leg ze voor 4 minuten in de oven.  Serveer de wraps samen met de kip fajita’s. 

Tip: ook heerlijk met zelfgemaakte guacamole.