Gado Gado

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht.

2 personen

25 minuten

3

Ingrediënten

rijst voor 2 personen
1 komkommer
2 eieren
200 gram sperziebonen
150 gram witte kool
100 gram wortel
bakje satésaus (300 gram)
2 handjes gezouten pinda's
100 gram taugé
4 bosuitjes

Kook de rijst volgens de verpakking en kook de eieren 7 minuten. Halveer de komkommer en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Snijd de komkommer dan in halve maantjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.

Snijd de kool en wortel julienne (zo fijn mogelijk), kook dan de sperziebonen volgens de verpakking en doe de laatste 2 minuten de kool en wortel erbij. Giet het gezamenlijk af en spoel het af met koud water. Verwarm tot slot de satésaus volgens de verpakking. Pel het ei en halveer dit met een mes. Voeg dan alles samen.

Top de gado gado af met de komkommer, taugé, pinda’s, bosuitjes en het gekookte ei. Je kunt er optioneel kroepoek bij eten.