Gegrilde sinaasappel salade 

De gegrilde sinaasappel geeft deze salade een speciale touch.

4 personen

30 minuten

3

Ingrediënten

1 mango
2 sinaasappels
4 eetlepels honing
3 handjes pecannoten
50 gram fetakaas
100 gram babyspinazie
4 eetlepels citroensap
2 eetlepel olijfolie
2 eetlepel abrikozenjam (ongezoet)
zout en peper (naar smaak)

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de sinaasappels in stukjes van 2 cm. Besprenkel de honing eroverheen en zorg dat het goed verdeeld is. Gril de sinaasappels ongeveer 6 minuten.

Snijd de mango in kleine blokjes en verkruimel de feta. Doe dit even apart in een kom. 

Verhit een pan om hoog vuur. Voeg dan de pecannoten en rooster ze kort. Houdt ze dan net zoals de mango en de feta even apart. 

Voor de dressing meng je 4 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels abrikozenjam en breng dit op smaak met zout en peper.

Voeg nu de babyspinazie, mango, fetakaas, pecannoten en de gegrilde sinaasappel bij elkaar. Doe als laatst de dressing eroverheen.