Gevuld Turks brood

Dit is een makkelijk bijgerecht en bovendien kun je dit goed samen delen als voorafje.

4 personen

25 minuten

3

Ingrediënten

1 Turks brood
2 teentjes knoflook
1 ui
100 gram fetakaas
300 gram spinazie
½ chilipeper
olijfolie
zout (naar smaak)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd ook de chilipeper fijn. Als je niet van pittig houdt verwijder je de zaadlijst en anders kan je die laten zitten. 

Verhit een pan met olijfolie op middelhoog vuur. Voeg daaraan de ui toe, fruit 2 minuten. Voeg dan de knoflook en de chilipeper ook toe aan de ui. Voeg dan ook de spinazie toe en laat het spinazie slinken. Breng op smaak met zout. 

Laat de spinazie uitlekken in een zeef en verkruimel dan de feta erdoorheen (laat het goed uitlekken, anders wordt de bodem van het brood nat). 

Hol het brood uit. Gooi de restjes niet weg, maar gebruik ze om te dippen. Doe de spinazie in het brood en zet het brood in de oven voor 10 minuten.