Goulashsoep

Deze soep heeft wat tijd nodig, maar het is echt de moeite waard. Deze soep is heerlijk voor de winterse dagen.

8 personen

4 uur icl. wachttijd

3

Ingrediënten

750 gram rundvlees of gehakt
50 gram boter
3 grote uien
3 rode paprika’s
1 groene paprika
3 tenen knoflook
1 theelepel marjoraan
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels bloem
2 eetlepels paprikapoeder
1 theelepel kummelzaadjes
3 aardappels fijn geraspt
2 ½ liter water
bouillonblokjes voor 2 ½ L water
zout (naar smaak)
cayennepeper (naar smaak)


Verhit de boter in een pan en bak het vlees. Strooi de bloem er over en laat deze ook kleuren. Voeg de gesnipperde ui toe en zet het vuur lager. 

Als de ui goudgeel is voeg je de tomatenpuree, knoflook, kummelzaadjes, paprikapoeder, marjoraan, en de paprika’s toe. 

Voeg dan de 2 ½ liter water en de bouillonblokjes toe en breng de soep aan de kook. Doe dan de fijn geraspte aardappel bij de soep en laat dit geheel 3 uur lang trekken op laag vuur. 

Zout en de cayennepeper naar smaak toevoegen.