Groene asperges op Italiaanse wijze

Het verschil in kleur tussen asperges ligt aan hoe ze groeien: witte asperges groeien alleen onder de grond, terwijl groene asperges graag het zonnetje opzoeken en boven de aarde uit groeien.

2 personen

15 minuten

3

Ingrediënten

350 gram groene asperges
250 gram cherry tomaatjes
40 gram Parmezaanse kaas
4 takjes verse basilicum
scheutje olijfolie
zout en peper (naar smaak)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de achterkant van de asperges eraf. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de basilicum fijn. 

Leg de asperges op een bakplaat. Verdeel de cherry tomaatjes over de asperges. Breng het op smaak met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en zet het voor 10 minuten in oven. Na 10 minuten even alles omscheppen. 

Doe na 10 minuten de Parmezaanse kaas erover en zet nog voor 10 minuten in de oven. Totdat de asperges gaar zijn, de Parmezaanse kaas is gesmolten. Strooi bij het serveren de verse basilicum eroverheen.