Het favoriete recept van Danique 

Dit gerecht is een snel te bereiden en je kunt er veel variatie in aanbrengen.

6 personen

30 minuten

3

Ingrediënten

2 uien
1 teen knoflook
250 gram gehakt
400 gram gepelde tomaten
20 gram margarine
2 eetlepels tarwebloem
50 ml melk
250 gram lasagnebladen
100 gram geraspte kaas
zout en peper (naar smaak)


Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak het gehakt in een pan en voeg daaraan de ui en knoflook toe. Na 5 minuten doe je de gepelde tomaten erbij. Roer alles even goed door. Breng op smaak met zout en peper. 

Verwarm de margarine in een pan en strooi de bloem erbij. Voeg daarna scheutje voor scheutje melk erbij. Blijf goed roeren totdat er een saus ontstaat. 

Giet een laagje saus in de ovenschaal. Leg daarop afgewisseld de lasagnebladen gehaktmengsel en de saus. Herhaal dit tot alles bijna op is. Eindig met een laagje saus. Strooi de kaas erover en zet de lasagne voor ongeveer 35 minuten in de oven.