Het favoriete recept van Duarte

Dit broodje is een typisch Portugees gerecht.

2 personen

15 minuten

3

Ingrediënten

2 varkenslapjes
3 tenen knoflook
75 ml droge witte wijn
1 laurierblad
1 theelepel witte wijnazijn
1 eetlepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel zeezout
2 Italiaanse bollen
2 eetlepels chili olie
1 eetlepel olijfolie
mosterd

Sla het vlees plat en mals tot het ongeveer ½ cm dik is. Rasp de knoflook. Meng in een kom de knoflook, wijn, laurierblad, witte wijnazijn, gerookte paprikapoeder en het zout. Marineer het vlees voor minimaal 1 uur (het liefst 8 uur). 

Snijd de Italiaanse bollen en bestrijk de binnenkant met chili olie. Rooster de broodjes in een pan goudbruin. 

Doe het vlees in een pan en voeg ook een paar lepels van de marinade toe. Serveer het vlees tussen de broodjes samen met lekker veel mosterd.