Het favoriete recept van Leonne

Spaghetti vongole is een Italiaans pastagerecht met schelpdieren, afkomstig uit het midden en zuiden van Italië.

4 personen

30 minuten

3

Ingrediënten

500 gram spaghetti
2 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
handje peterselie
1 rode peper
1 kilo vongole
150 ml witte wijn
sap van ½ citroen
25 gram ongezouten boter
zout en peper (naar smaak)

Was de vongole schelpen en haal de kapotte schelpen eruit. Als ze open staan en niet meer dicht gaan, dan moet je ze weggooien. Kook de spaghetti volgens de verpakking al dente. 

Snijd de steeltjes van de peterselie fijn en bewaar de blaadjes voor later. Snijd ook de knoflook fijn en snijd de rode peper in ringetjes. 

Doe de olijfolie in de pan en fruit de knoflook, peterseliesteeltjes en chilipeper in de pan. Doe vervolgens de vongole erbij en schep even goed om. Voeg ook de witte wijn toe en laat dit 3 minuten koken met de deksel op de pan.

Snijd de overige peterselie fijn en voeg dit na 3 minuten koken toe aan de vongole. Voeg ook de spaghetti, boter en citroensap toe.