Kikkererwten curry met spinazie

Deze curry staat binnen een handomdraai op tafel. Hij is niet alleen snel te bereiden maar ook nog eens erg lekker en voedzaam.

2 personen

25 minuten

3

Ingrediënten

basmati rijst voor 2 personen
1 rode ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel garam masala
1 theelepel curry poeder
1 theelepel chilipoeder
1 limoen
400 gram kokosmelk
400 gram tomaten blokjes
400 gram kikkererwten
150 gram spinazie
zout en peper (naar smaak)

Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Doe dan in een pan de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui voor een paar minuutjes. Dan doe je de kruiden erbij en bak je dit ook even goed samen.

Vervolgens doe je de kokosmelk, tomaten uit blik en de kikkererwten erbij. Doe ook het sap van de limoen erbij en roer alles even goed door en laat het op laag vuur sudderen totdat het een beetje ingedikt is. Voeg als laatste de spinazie toe en zorg dat dit slinkt. Breng de curry nog extra op smaak met eventueel zout en peper.

Serveer de curry met de rijst en eventueel naan.