Kip madras met mango en cashewnoten

Je kunt heel erg variëren met dit gerecht, ik heb het zoeter gemaakt door de mango er aan toe te voegen.

4 personen

30 minuten

3

Ingrediënten

rijst voor 4 personen
1 ui
4 tenen knoflook
5 cm gember
500 gram kipfilet
200 gram sperziebonen
200 gram crème fraîche
1 rode paprika
3 eetlepels kerrie
1 theelepel chili vlokken
1 theelepel paprikapoeder
1 mango
3 handjes ongezouten cashewnoten
3 eetlepels olijfolie
zout en peper (naar smaak)

Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en rasp de gember. Snijd de kipfilet en paprika in blokjes.

Doe vervolgens de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember. Doe vervolgens de kruiden erbij. Bak dit voor 3 minuten en voeg dan de sperziebonen toe, roer alles even goed door elkaar heen. Doe dan de kip en de paprika erbij en zorg dat de kip goed gaar is.

Ondertussen snijd je de mango in kleine blokjes. Als de kip gaar is doe je de crème fraîche erbij en roer je alles goed door zodat je een romige saus krijgt. Als het nog te dik is kun je een klein beetje water toevoegen.

Serveer deze kip madras samen met de rijst, mango en de cashewnoten.