Kokosmakronen

Ben je gek op kokos? Dan is dit recept echt iets voor jou!

20 stuks

30 minuten

3

Ingrediënten

4 eiwitten
175 gram fijne kristalsuiker
200 gram kokosrasp
100 gram melkchocola

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de suiker goed stijf. Spatel dan gelijkmatig de kokosrasp er doorheen. Neem hier de tijd voor, anders haal je de lucht uit de meringue. 

Schep de makronen op een bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat je ze in een mooie gladde rond vorm legt. Je kan een ijslepel gebruiken, maar ook een normale lepel. 

Bak de makronen op 180 graden en laat ze vervolgens goed afkoelen, voordat je ze van het bakpapier haalt. Anders breken ze.

Smelt de chocola au bain-marie en besprenkel je kokosmakronen met de gesmolten chocola. Als je nog wat kokosrasp over hebt kun je die ook erover heen strooien ter decoratie.