Pilav met gewokte groenten en garnalen

Deze lekkere smaakvolle pilav is echt een van de favorieten van mij en mijn familie.

3 personen

25 minuten

3

Ingrediënten

rijst voor 3 personen
half thee kopje vermicelli
100 gram boter
3 kippenbouillon blokjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1/2 courgette
1 broccoli
300 gram garnalen
250 gram champignons
2 eetlepels sesamzaadjes
3 eetlepels soja
1 eetlepel sriracha
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels ketjap manis

Instructies voor de rijst: 

Smelt de boter in een pannetje en doe dan de vermicelli erbij. Bak de vermicelli en zorg dat het niet zwart wordt. Was ondertussen de rijst zodat het schoon wordt. Als de vermicelli bruin is bak je de rijst ook even kort mee. Dan doe je er water en de bouillonblokjes erbij.

Zorg ervoor dat het water ongeveer 4 cm boven de rijst uitkomt. Breng het water aan de kook. Als het water kookt wikkel je de deksel in een theedoek. Doe dan de deksel met theedoek op de pan en laat de rijst 15 min koken op zacht vuur. Als de rijst gaar is kan je die apart zetten zodat het warm blijft totdat de groenten klaar zijn. 

Instructies voor het wokken: 

Voor de roerbak groenten snijd je de ui in ringetjes en de knoflook fijn. De paprika, champignons, broccoli en de courgette snijd je in eetbare stukjes. 

Doe de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook. Vervolgens doe je alle groenten in de pan en dit wil je samen. Na een paar minuutjes doe je de garnalen erbij en bak je die ook gaar. Doe dan de soja, ketjap en sriracha erbij. Top af met de sesamzaadjes en serveer samen met de pilav.