Poké bowl met zalm teriyaki

Geen pakje of potje, in dit gerecht leer ik je hoe je je eigen teriyakisaus gemakkelijk kunt maken.

1 persoon

30 minuten

3

Ingrediënten

Rijst voor 1 persoon
1/4 komkommer
1/2 mango
1/2 avocado
handje zeekraal
2 bosuitjes
1 zalm filet
1 eetlepel olijfolie

Voor de teriyakisaus:
60 ml sojasaus
60 ml water
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel honing
1 teen knoflook
3 cm gember
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sesamzaadjes

kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking. Snijd de komkommer, avocado en mango in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Rasp de gember en het teentje knoflook en doe dit in een aparte kom. Dit ga je namelijk voor de saus gebruiken.

Voor de saus meng je de sojasaus, water, honing, rijstazijn, olijfolie, gember en knoflook met elkaar. Tot slot voeg je de sesamzaadjes toe en roer alles to een geheel.

Doe de eetlepel olijfolie in de pan en bak de zalm voor 3 minuten op de huid. Na 3 minuten draai je de zalm om en voeg je de teriyakisaus toe. Bak de zalm totdat hij gaar is.

Intussen ga je de bowl opmaken. Doe de rijst in een kom en daarboven op verdeel je de mango, komkommer, avocado en de zeekraal. Als de zalm gaar is leg je die ook op de rijst. Top de poké bowl af met de bosuitjes en eventueel wat extra sesamzaadjes.

Verdeel tot slot de saus over de zalm voor een extra lekkere teriyaki smaak.