Pompoenstoof met salieboter

De echte salie is een vaste plant die behoort tot de lipbloemenfamilie. De plant wordt vooral gebruikt als kruid en is met name bekend uit de mediterrane keuken.

4 personen

35 minuten

3

Ingrediënten

1 pompoen
1 ui
3 teentjes knoflook
5 cm gember
rijst voor 2 personen
700 ml groentebouillon
zout en peper
scheutje olijfolie
griekse yoghurt
2 takjes verse salie
100 gram ongezouten boter

Snipper de ui, rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui, knoflook en gember. Breng dit op smaak met zout en peper. Bak dit 5 minuten op laag vuur. 

Snijd ondertussen de pompoen in blokjes. Voeg een klontje boter aan de ui en roer alles even goed door. Doe dan de pompoen erbij en bak dit 10 minuten mee. 

Doe dan de rijst en de bouillon erbij. Zorg ervoor dat de rijst gaarkookt in bouillon. Dit zal ongeveer 10 minuten duren. Je stoof is klaar als het een dikke massa is geworden en de bouillon goed opgenomen is door de rijst en pompoen. 

Ondertussen pak je een andere pan en daar smelt je de overige boter in op laag vuur. Als de boter gesmolten is leg je de blaadjes salie in de pan en bak je deze op laag vuur voor 3 minuten. 

Je serveert de pompoenstoof met de Griekse Yoghurt en de salie boter.