Quinoa bowl met zoete aardappel

Een lekkere lichte bowl die ook nog eens erg voedzaam is.

2 personen

30 minuten

3

Ingrediënten

1 grote zoete aardappel
150 gram drie kleuren quinoa
200 gram spinazie
400 gram courgette
1 groentebouillon blokje
handje pompoenpitten
sap van ½ limoen
40 gram feta kaas
2 theelepels garam masala
scheutje olijfolie
chili vlokken (naar smaak)
zout (naar smaak)

Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking, samen met het bouillonblokje. Snijd de zoete aardappel en de courgette in plakjes. Bak de courgette goudbruin gaar met de chili vlokken, zeezout in een pan met olijfolie. 

Doe de courgette in een schaal. Bak dan in dezelfde pan de zoete aardappel. Als de zoete aardappel gaar en goudbruin is doe je dit ook bij de courgette. Roer de spinazie door quinoa heen als het klaar is, zodat de spinazie gaat slinken. 

Bak dan de kikkererwten in dezelfde pan even aan, samen met de garam masala. Voeg dan alles bij elkaar in dezelfde schaal. Meng het geheel even goed samen. En breng het op smaak met limoensap, zout en eventueel extra chili.

Top af met de pompoenpitten en de feta kaas.