Rode curry-kokossoep

Een smaakvolle soep met een vleugje van kokos.

4 personen

30 minuten

3

Ingrediënten

2 uien
3 tenen knofllook
5 cm gember
6 tomaten
3 eetlepels rode currypasta
750 ml water
2 groente bouillonblokjes
400 ml kokosmelk
sap van ½ limoen
3 bosuien
1 eetlepel zwart sesamzaad
handje kokosvlokken
2 eetlepels olijfolie

Snipper de ui, snijd de knoflook en gember fijn. Fruit dit samen in een verhitte pan met olijfolie. 

Snijd de tomaten in stukken. Doe ook de tomaten in de pan. Doe dan de 3 eetlepels rode currypasta erbij. Bak dit voor 5 minuten samen.

Voeg dan het water, kokosmelk en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook voor 15 minuten. Pureer de soep dan tot een gladde massa. Doe tot slot het sap van de limoen erbij en roer goed door.  

Top de soep af met de bosuitjes, sesamzaadjes, kokosvlokken.