Shrimp taco’s

Deze shrimp taco's zijn echt mijn favo gerecht op dit moment. Ze zijn spicy en fris tegelijk en super smaakvol.

2 personen

35 minuten

3

Ingrediënten

1/2 rode ui of 1 kleine
2 tenen knoflook
2 limoenen
1 jalapeño
1 pakjes kleine wraps
1 mango
1 avocado
200 gram garnalen
3 takjes verse peterselie
3 eetlepels olijfolie

Kruiden garnalen:
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel oregano
snufje zout

Kruiden mango salsa:
mespuntje chilipoeder
1 theelepel knoflook poeder
snufje zout

Dep de garnalen droog en doe ze in een kom. Snijd de knoflook fijn en doe die bij de garnalen. Doe vervolgens de paprikapoeder, chilipoeder, oregano, zout, sap van 1 limoen en de olijfolie bij de garnalen. Meng dit alles even goed door zodat alle specerijen goed gemengd zijn. Laat dit voor minstens 15 minuten even marineren.

Voor de mango salsa zorg je ervoor dat alles echt klein is gesneden. Snipper de ui en snijd de jalapeño in kleine fijne stukjes. Als je de salsa minder pittige wilt hebben dan haal je de zaadlijst eruit. Doe dit allemaal in een ruime kom. Snijd dan de avocado en de mango in kleine blokjes en doe dit ook in de kom. Hak de peterselie fijn en voeg dit toe aan de salsa. Tot slot doe je het mespuntje chilipoeder, de theelepel knoflook poeder en het snufje zout bij de salsa. Roer alles goed door en maak het af met sap van een hele limoen. Zet de mango salsa aan de kant.

Bak de garnalen gaar in een pan. Terwijl je de garnalen bakt kun je de wraps even in aluminiumfolie doen en verwarmen in de oven. Dit kan je doen voor 5 minuten op 200 graden.

Als de garnalen klaar zijn en de wraps voorverwarmt zijn kun je de taco’s op gaan maken. Doe eerst wat mango salsa in de wraps en top het af met de heerlijke gemarineerde garnalen.