Tiramisu

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.

10 personen

20 minuten

3

Ingrediënten

5 eidooiers
6 eetlepels suiker
500 gram mascarpone
Zest van een limoen
Sap van een ½ limoen
300 gram lange vingers
Cacao poeder
½ reep pure chocolade
300 ml espresso
(3 eetlepels amaretto optioneel)

Klop de eidooiers samen met de suiker tot het glad is. Doe dan de mascarpone in een kom en roer dit alvast even door. Vervolgens voeg je 1 eetlepel amaretto, de zest en het sap van de limoen toe bij de mascarpone. Roer het even goed door. 

Voeg dan het ei mengsel toe aan het mascarpone mengsel en roer alles tot een gladde massa. Voeg de overige 2 eetlepels amaretto toe aan de espresso en roer even door. 

Doop dan stuk voor stuk de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar in een platte ovenschaal. Als de bodem volledig bedekt is voeg je de helft van het mascarpone mengsel toe. Smeer alles goed uit totdat het glad is. Hierna leg je nog een laagje lange vingers neer. En daar weer boven op het overige deel van het mascarpone mengsel. 

Top de tiramisu af met cacao poeder (haal het even door de zeef, zo voorkom je klontjes) en rasp de pure chocolade ook over de tiramisu heen. Zet de tiramisu voor minimaal 4 uur in de koelkast afgedekt met plasticfolie (het liefst een nacht in de koelkast).