Traybake met groenten en zalm

Het is een variatie op geroosterde groente, met het verschil dat een traybake een volledige maaltijd betreft.

2 personen

35 minuten

3

Ingrediënten

2 zalm filets
1 puntpaprika
1 courgette
1 bakje cherry tomaten
4 takjes verse tijm
4 takjes verse rozemarijn
250 gram krieltjes (met schil)
3 tenen knoflook
1 citroen
4 eetlepels olijfolie
zout en peper (naar smaak)

Was de krieltjes en snijd ze in parten. Kook ze alvast 5 minuten voor en hou ze daarna apart. Snijd alle groenten in grove stukjes, pel de knoflook en kneus de teentjes, zodat er meer smaak vrij komt. 

Snijd de citroen in plakjes. Marineer de zalm met zout en peper. Leg de zalm in het midden van de ovenschaal met daarop de schijfjes citroen. Leg daar omheen de groenten en voorgekookte krieltjes. 

Verdeel de verse kruiden over de ovenschaal. Sprenkel de olijfolie er ook overheen en breng de traybake op smaak met zout en peper. 

Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. Het gerecht is klaar als de groenten en zalm gaar zijn.