Het favoriete recept van Sterre Kroezen

Even voorstellen

Mijn allernieuwste gast is de 17-jarige Sterre Kroezen. We hebben samen nog een tijdje op het veld gestaan en ik kan echt genieten van haar techniek. Ik kan wel zeggen dat ze een groot talent is. Ze speelt op dit moment voor FC Twente Vrouwen en ze kwam uit voor het Nederlands Elftal onder 17. Naast haar voetbalcarrière is ze ook nog eens heel veel bezig met freestylen. Hier is ze overigens ook echt enorm goed in en ze is ook nog eens Nike Athlete geworden. Wat wil je nog meer zou je denken. Ze kan bijna alles met een bal, dat heeft ze inmiddels wel bewezen. De grote vraag blijft natuurlijk kan ze ook koken? In deze blog lees je alles over haar carrière tot nu toe en kom je achter de keukengeheimen van Sterre.

Martin Hols 

Keukengeheimen van Sterre

Ik heb een aantal vragen gesteld over haar carrière en natuurlijk over eten.

Omdat ik dagelijks sport zorg ik ervoor dat ik de juiste voeding binnenkrijg om de beste prestatie te leveren. Hierbij leg ik mijn focus op koolhydraten voor de training/ wedstrijd en na mijn inspanning let ik op het eten van eiwitten voor het herstel. Als ik jonge kinderen een tip mee zou mogen geven is dat het belangrijk is dat kinderen zich bewust worden dat gezond eten een positieve invloed kan hebben op je prestatie. Op het gebied van sport denk ik dat het belangrijk is om elke dag te bewegen waardoor je je fitter voelt en meer energie krijgt.  

Het is en was een droom die uitkwam om te spelen voor FC Twente Vrouwen. Elke dag sta ik met veel plezier op het veld en geniet ik ervan om met deze meiden te mogen spelen. Echter moet de definitieve doorbraak nog komen en daar werk ik iedere dag heel hard voor. Mijn freestyle carrière is eigenlijk begonnen tijdens de corona periode toen er veel schoollessen uitvielen. Hierdoor had ik meer tijd om skills te oefenen. Ik kreeg erg veel plezier in het leren van nieuwe skills. Een van mijn favorieten is de Abbas around the world.  

Naast mijn club FC Twente kwam ik ook nog uit voor het Nederlands Elftal onder 17. Dat is echt een grote eer. Afgelopen jaar heb ik mijn 1e EK mogen spelen. Dat was een super vette belevenis en ik ben hierdoor een ervaring rijker geworden. Sinds kort ben ik ook Nike Athlete, dat was ook echt een droom die uitkwam voor mij. Ik heb natuurlijk best al volgers op social media. De aandacht die krijg, daar probeer ik vrij nuchter mee om te gaan en ik probeer mensen te inspireren. Mijn hoogtepunten tot nu toe zijn mijn 1e contract bij FC Twente Vrouwen en natuurlijk het EK dat ik heb mogen spelen met het Nederlands Elftal onder 17. Daarbij is het tekenen van mijn eerste Nike contract natuurlijk ook een hoogtepunt voor mij. Het is mijn droom om door te breken bij FC Twente en vanuit daar een stap te maken naar het buitenland. Uiteraard droom ik ervan om uit te komen voor het Nederlands Elftal. 

Zelf sta ik graag in de keuken en help ik vaak met eten koken. Het liefst maak ik dan een gerecht met rijst. De Oosterse keuken is wel echt een van mijn favorieten. Ik ben gek op gerechten met rijst en kip. Ik vind kip heel lekker. Het is ook nog eens gezond en goed als je veel sport, maar soms heb ik ook weleens een cheat day. Dan zou ik heel graag nog eens een crispy chicken wing van de KFC willen proberen.

Ik heb eigenlijk nog nooit echt iets geks gegeten. Ik hou namelijk niet zo van onbekend eten. Mijn favoriete gerecht is Kip Madras, omdat je het op veel manieren klaar kunt maken. Je kan namelijk verschillende groentes gebruiken in dit gerecht. Daarnaast geeft het sausje een extra lekkere smaak. Off season mag je me s’ nachts wakker maken voor een Mac Flurry.  

Keuken tip: om te weten hoeveel rijst je moet koken voor 1 persoon vul je ¾ koffie kopje.  

Klik hier voor het recept.